vrijdag 4 februari 2011

Suriname erkent Palestijnse staat

Suriname erkent Palestijnse staat is de titel van een artikel wat op 2 februari 2011 is gepubliceerd in Trouw. Het bericht is letterlijk overgenomen van Novum. Zorgvuldigheid met het oog op publiceren is noodzakelijk. Gelet op dit artikel heeft men bij Trouw die zorgvuldigheid over het hoofd gezien. Palestina bestaat niet. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde donderdag zelfs een voorstel van SGP, CU en het CDA waarin het kabinet wordt gevraagd om de Europese Unie op te roepen tot verzet tegen het eenzijdig uitroepen van een Palestijnse staat. Suriname erkent een staat die niet bestaat en Trouw neemt niet de moeite dit te melden. Niet echt een betrouwbaar artikel dus.

J.S.

Bron: http://www.refdag.nl/nieuws/palestijnen_mogen_niet_zelf_staat_uitroepen_1_532168

 

 

Suriname erkent Palestijnse staat

http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article3406478.ece/Suriname_erkent_Palestijnse_staat.html

(Novum) - In navolging van andere landen in Zuid-Amerika heeft ook Suriname Palestina als onafhankelijke staat erkend. Dat heeft een woordvoerder van het kabinet van de president van Suriname woensdag bevestigd.

President Desi Bouterse heeft aan de Palestijnse president Mahmoud Abbas en aan de Verenigde Naties laten weten dat Suriname overgaat tot erkenning van Palestina. Bouterse gaat daarbij uit van de grenzen van 1967, schrijft het Dagblad Suriname.

Ook Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Ecuador, Peru en Uruguay erkennen Palestina als onafhankelijke staat. Onlangs deed buurland Guyana hetzelfde. Nederland heeft Palestina niet erkend, net als de meeste andere westerse landen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten