zaterdag 5 februari 2011

Wilders tegen bezoek Rosenthal aan Ramallah

Wilders tegen bezoek Rosenthal aan Ramallah luidt de titel van een artikel wat op 6 februari 2011 door Trouw is gepubliceerd, naar aanleiding van het bezoek van minister Rosenthal aan Israël en de Palestijnse gebieden. Wilders beschouwt Jordanië als de Palestijnse staat en de hoofdstad daarvan is Amman. In die zin heeft Rosenthal volgens Wilders niets te zoeken in Ramallah. Naar mijn mening gaat Wilders hierin wel erg ver. Dat Wilders ook hoopt op oprechte en diepe steunbetuiging van de minister aan de Joodse staat gaat uiteraard niet te ver! Helaas wordt dit laatste niet in Trouw, wel in sommige andere media gemeld. Zoiets hoort naar mijn mening expliciet in élke respectabele krant gemeld te worden. Die kans heeft Trouw aan zich voorbij laten gaan.

J.S.

Bron:

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/566822/2011/02/06/Wilders-tegen-bezoek-Rosenthal-aan-Ramallah.dhtml

 

 

Wilders tegen bezoek Rosenthal aan Ramallah

DEN HAAG (ANP) - Geert Wilders betreurt het zeer dat minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken deze week naar de Palestijnse stad Ramallah op de Westelijke Jordaanoever gaat.

De leider van de PVV, de gedoogpartner van het minderheidskabinet van VVD en CDA, beschouwt Jordanië als de Palestijnse staat. ,,De hoofdstad ervan is Amman en dus niet Ramallah. Rosenthal heeft daar dus eigenlijk niets te zoeken'', stelde Wilders zondag.

Rosenthal begint zijn bezoek aan het Midden-Oosten zondagavond in Amman. De dagen erna gaat hij naar Israël en de Palestijnse gebieden. In Ramallah staat het hoofdkwartier van de Palestijnse Autoriteit.

Rosenthal heeft maandag in Jordanië eerst een ontmoeting met zijn ambtgenoot NasserJudeh en met koning Abdullah II. Wilders hoopt dat de bewindsman in die gesprekken ook de mogelijke rechtszaak aankaart die hem nog altijd boven het hoofd hangt wegens belediging van de profeet Mohammed in de anti-Koranfilm Fitna.

http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3411753.ece/Wilders_tegen_bezoek_Rosenthal_aan_Ramallah.html

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten