vrijdag 11 februari 2011

Israëlische bevalt in Palestijns ziekenhuis

 

Israëlische bevalt in Palestijns ziekenhuis, is de opvallende titel van een bericht wat op 10 februari in Trouw is gepubliceerd.

Het artikel is overgenomen van Novum/AP en is tevens verschenen in de meeste mainstream media. Daar hoort een kwaliteitskrant zoals Trouw zeker bij! Toch had juist het dagblad Trouw aan dit artikel, wat onveranderd van Novum/AP is overgenomen, iets opmerkelijks kunnen toevoegen. Een dag eerder namelijk, is een Palestijnse vrouw bevallen in een Israëlische legerambulance. Deze vrouw heeft tijdens haar bevalling en ook daarna goede en oprecht gemeende hulp gekregen van IDF personeel. "Ik wil graag de soldaten bedanken die me enorm hebben geholpen en wens hen gezondheid toe", zo zei Shirin Mohammed Salamin de jonge Palestijnse moeder. Deze woorden, van een Palestijnse vrouw, staan haaks op het beeld wat over Israël heerst in de mainstream media. Helaas heeft Trouw zich hierin niet weten te onderscheiden.

 

J.S.

 

Bron:

http://isreality.nl/palestijnse-vrouw-bedankt-idf-soldaten-die-hielpen-bij-bevalling/

 

    

 

 

 

Israëlische bevalt in Palestijns ziekenhuis

(Novum/AP) - Een Israëlische vrouw is woensdag in een Palestijnse ziekenhuis op de Westelijke Jordaanoever bevallen. Het uitzonderlijk zeldzame voorval werd door de Palestijnse president Mahmoud Abbas beloond met een bos bloemen.

Nisreen Chayedri groeide joods op maar bekeerde zich tot de islam. Ze was woensdag in Ramallah aan het winkelen toen de weeën begonnen. Haar echtgenoot bracht haar vlug naar het ziekenhuis, waar ze beviel van een zoontje.

Hoewel joodse Israëliërs de Palestijnse gebieden uit veiligheidsoverwegingen niet mogen bezoeken, geldt dat niet voor Arabische Israëliërs. Van de Palestijnse medische dienstverlening wordt echter zeer zelden gebruik gemaakt, omdat deze bepaald onderdoet voor de Israëlische gezondheidszorg.

Chayedri zei dat ze in het ziekenhuis als een vip behandeld werd. Het ziekenhuis zocht een arts voor haar die het Hebreeuws machtig is en naast het boeket van Abbas ontving ze ook bezoek van de burgemeester van Ramallah.

http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article3418053.ece/Israelische_bevalt_in_Palestijns_ziekenhuis.html

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten