woensdag 9 februari 2011

Abbas komt alsnog naar Nederland

Abbas komt alsnog naar Nederland is het kopje van een klein artikel wat op dinsdag 8 februari 2011 in Trouw is verschenen. Het bericht is overgenomen van het ANP. Het Reformatorisch Dagblad besteedt echter meer aandacht hieraan, en licht toe dat Wilders Abbas liever naar Jordanië had zien gaan. Bovendien, minister Rosenthal streeft een evenredige benadering van het Israëlisch-Palestijns conflict na. Een bezoek van Abbas, die door de minister als één van de grote spelers op het toneel van het Midden Oosten wordt genoemd, aan Nederland is daarbij volgens hem van belang. Wilders ziet géén verbinding tussen het Israëlisch-Palestijns conflict en de onrust in de Arabische landen. Die onrust komt volgens hem door de puinhopen in de Arabische wereld. Hulde aan het Reformatorisch Dagblad dat aan de berichtgeving over deze zaak meer aandacht heeft geschonken dan Trouw.

 

J.S.

 

Bron:

http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/abbas_komt_alsnog_naar_nederland_1_533048

 

 

 

 

Abbas komt alsnog naar Nederland

RAMALLAH (ANP) - De Palestijnse president Mahmoud Abbas zal nog dit jaar een bezoek brengen aan Nederland. Aanvankelijk zou hij vorig jaar juni langskomen, op uitnodiging van de Nederlandse regering. Maar dat ging vanwege de val van het kabinet niet door.

Minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) heeft de uitnodiging dinsdag herbevestigd. Hij deed dat tijdens een ontmoeting met de president in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. ,,Hij neemt de uitnodiging graag aan'', zei Rosenthal na afloop van het gesprek. Een precieze datum voor het bezoek moet nog worden gezocht.

 

http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3415671.ece/Abbas_komt_alsnog_naar_Nederland.html

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten