maandag 27 juni 2011

Tweede Gazavloot vertrekt komende week

In dit artikel, wat afgelopen zondag in Trouw is gepubliceerd, wordt door een zegsman gesteld dat Zwitserse en Duitse actievoerders, die aan de bemanning van de tweede Gazavloot worden toegevoegd, eerst een geweldloosheidcursus moeten volgen. Die cursus is vooral gericht op een aan te leren houding van geweldloosheid tegenover de militaire oppermacht van in dit geval Israël. Bovendien wordt de deelnemers geleerd hoe om te gaan met lastige vragen die gesteld worden door medewerkers van de media. Dat kan nog spannend worden, want een dergelijke 'case' is natuurlijk een heel aantrekkelijk en mooi onderwerp voor de media. En met welke partij zou je het dan moeten houden? Want wat in het artikel niet wordt gemeld is het feit dat veel deelnemers aan de Tweede Gazavloot ook de standpunten van de HAMAS er bij betrekken. Alsof Hamas werkelijk begaan zou zijn met het lot van de inwoners van Gaza. In werkelijkheid neemt HAMAS een loopje met de mensenrechten. Iets wat van Israël absoluut niet gezegd kan worden!

Het echte doel van de opvarenden van de Tweede Gazavloot is om de, zo door hen genoemde, illegale blokkade van Gaza te beëindigen. Altijd weer wordt Israël daar alleen voor verantwoordelijk gehouden. Er wordt niet stilgestaan bij het feit dat Egypte tot voor kort de grens met de Gazastrook ook hermetisch had afgesloten en intussen slechts onder beperkingen weer open heeft gesteld. Bovendien komen er meer dan voldoende goederen vanuit Egypte én Israël(!), de grens over naar Gaza. Een vloot die hulpgoederen naar Gaza zou brengen is dus een farce! Het gaat de actievoerders maar om één ding; het delegitimeren van het maritieme recht van Israël om controle te houden over alles wat in en rondom de Gazastrook gebeurt.

 

J.S.

 

Bron: http://codepink.org/blog/2011/06/day-two-in-athens-more-preparations-for-the-flotilla/

 

  

 

De tweede Gazavloot vertrekt binnen een paar dagen. Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse organisaties die mee varen, zondag gemeld.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/2457554/2011/06/26/Tweede-Gazavloot-vertrekt-komende-week.dhtml

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten