woensdag 29 juni 2011

Israël laat zich provoceren door de Gazavloot en negeert het werkelijke probleem

De Tweede Gazavloot staat op het punt te vertrekken. Trouw besteedde daar op 28 juni een apart commentaar aan. Een commentaar met als strekking dat Israël de partij is die de angel uit het Midden Oostenconflict zou moeten halen.

Dat is een volledige omkeer van oorzaak en gevolg!

In het commentaar wordt aan het begin al meteen vastgesteld dat wanneer een land een verzameling van niet al te grote schepen, geladen met hulpgoederen, medicijnen, en actievoerders, beschouwt als een ernstige militaire dreiging er dan iets grondigs mis is.

Inderdaad, er is iets grondigs mis, maar de oorzaak daarvan ligt niet bij Israël! De Tweede Gazavloot is op zichzelf geen militaire dreiging. Dat weet men in Israël ook. Het is een provocatie, die op een geweldloze manier wordt gehouden. Met daarbij de nodige publiciteit. Het werkelijke gevaar voor Israël is dan ook het publiciteitscircus wat er alles aan zal gaan doen om Israël weer als de kwade macht te betitelen. Daarbij wordt de reden van de blokkade van Gaza vergeten, of wel bewust genegeerd. De aanvallen vanuit de Gazastrook op onschuldige Israëlische burgers die in de buurt van de grens met Gaza wonen. Die aanvallen worden georkestreerd door HAMAS. Een terroristische organisatie die de vernietiging van de Joodse staat nastreeft. Dát brengt ons dichter bij die angel. Er is inderdaad sprake van een aantoonbare angel in het Midden Oostenconflict. Dat is niet de nederzettingenpolitiek van Israël en de terughoudendheid ten aanzien van de vredesbesprekingen. Die angel is wél de categorische afwijzing van Arabische kant van een Joodse staat op het grondgebied van de Islam. Wanneer die angel uit het conflict gehaald wordt, dán kan een werkelijk en betrouwbaar vredesproces op gang komen. Zolang  dergelijke kluchten zoals als vlootjes met hulpgoederen naar Gaza sturen, in combinatie met veel media aandacht nog steeds blijven doorgaan, dan kan men van Israël geen meegaande en ontspannende benadering verwachten. De onrealistische publiciteit rondom deze sinistere show is de zoveelste rem die gezet wordt op elk uitzicht naar vrede.

 

J.S.Als de komst van een verzameling niet al te grote schepen, geladen met hulpgoederen, medicijnen en actievoeders - sommigen misschien wat opgewonden - door een land wordt beschouwd als een ernstige militaire dreiging, dan is iets grondig mis.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/2458907/2011/06/27/Israel-laat-zich-provoceren-door-de-Gazavloot-en-negeert-het-werkelijke-probleem.dhtml

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten