vrijdag 6 mei 2011

'Internationale steun voor Palestijns akkoord cruciaal voor vrede’

Op uitgerekend 4 mei dit jaar publiceert Trouw dit artikel waarin melding wordt gemaakt over het feit, dat de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter zich positief uitlaat over het recent gesloten akkoord tussen Hamas en Fatah, waar in deze blog eerder aandacht aan is besteed. Carter is ondermeer van mening dat internationale steun voor dit akkoord recht doet aan de Palestijnse democratie. Ook moet Carter nog kwijt dat het hem stoort dat Israël de Palestijnen geen kans biedt op duurzame vrede. Naast de houding van Carter proef je uit de titel van dit artikel ook weer eens die hele sfeer van het voordeel van de twijfel geven aan de vijanden van Israël. Dat suggereert de onwil van Israël om mee te werken aan het Vredesproces, en wordt Israël weer eens een negatieve houding toegekend. Met zijn artikel 'Het Hamas-Fatah akkoord, weer een nagel in de doodskist van het Vredesproces', in Vlaamse Vrienden van Israël, komt Barry Rubin met een totaal andere visie. Naar zijn mening is het akkoord de verwezenlijking van de droom van Hamas, die onder geen enkele voorwaarde met Israël wil onderhandelen en daarnaast een verder radicaliseren van de onderhandelingspositie van Fatah. De gevolgen daarvan dwingen Israël tot uiterste waakzaamheid.

Barry Rubin ziet, wat de wereldgemeenschap zou móeten zien. Dit akkoord verdient géén internationale steun en is inderdáád een nagel aan de doodskist van het Vredesproces!

 

J.S.

 

Bron: http://brabosh.com/2011/05/02/pqpct-b1p/

 

 

'Internationale steun voor Palestijns akkoord cruciaal voor vrede'

De internationale gemeenschap moet het verzoeningsakkoord dat de Palestijnse groeperingen Fatah en Hamas vandaag ondertekenen steunen. Doet zij dit niet, dan is de kans op nieuwe gewelddadigheden tegen Israël groot.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/1901216/2011/05/04/Internationale-steun-voor-Palestijns-akkoord-cruciaal-voor-vrede.dhtml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten