zaterdag 9 april 2011

Doden door Israëlische luchtaanvallen Gaza

Op afgelopen vrijdag 8 april verscheen er in Trouw een ANP bericht met als titel:'doden door Israëlische luchtaanvallen Gaza'. De Israëlische krijgsmacht zou dichtbevolkte gebieden en tunnels bij de grens met Egypte hebben beschoten. Er zijn in totaal na de aanslag op een Israëlische schoolbus tien Palestijnen omgekomen en 45 mensen gewond geraakt. VN–secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft het geweld streng veroordeeld.

Dergelijke berichtgeving is niet alleen gemakkelijk over te nemen van het ANP, het geeft ook een incorrect beeld van de situatie. Er wordt niet aandacht besteed aan het feit dat er momenteel een escalatie van agressie vanuit Gaza plaatsvindt. Zo is er bijvoorbeeld afgelopen donderdag 7 april vanuit de Gazastrook een spervuur van niet minder dan 45 projectielen, raketten en mortiergranaten afgevuurd op dorpen in het zuiden van Israël. Bovendien was de aanval op de Israëlische schoolbus doelbewust van opzet. Een Palestijnse terrorist vuurde vanaf zijn schouder een anti-tank raket af, gericht op de schoolbus die op dat moment vlak langs het veiligheidshek rond Gaza reed.

Israël moet, om de eigen inwoners te beschermen, daar wel op reageren. Met directe vergeldingsacties, waarvan dit artikel verslag doet, en met het kort geleden geïnstalleerde Iron Dome antiraketsysteem, wat intussen tenminste al één middellange-afstand Grad-raket, die afgevuurd was richting Ashkelon, heeft kunnen onderscheppen. President Shimon Peres hield afgelopen donderdag 7 april  de VN ambassadeurs van de Veiligheidsraad voor, dat "niemand van u de veiligheid van eigen volk zou weggeven".

 

J.S.

 

Bron: http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/1530-palestijnen-vallen-israelische-schoolbus-aan-en-beschieten-zuiden-van-israel

 

Doden door Israëlische luchtaanvallen Gaza

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/1872358/2011/04/08/Doden-door-Israelische-luchtaanvallen-Gaza.dhtml

GAZA - Israël heeft vrijdag in antwoord op de Palestijnse aanslag op een schoolbus, vijf Palestijnen gedood tijdens luchtaanvallen. De slachtoffers zijn drie burgers en twee Hamasstrijders.

Sinds de aanslag van donderdag op de Israëlische schoolbus heeft het Israëlische leger tien Palestijnen gedood en zijn 45 mensen gewond geraakt. De Israëlische krijgsmacht heeft naast dichtbevolkte gebieden ook smokkeltunnels bij de grens met Egypte beschoten. Hoewel Hamas donderdag om een staakt-het-vuren vroeg heeft de beweging sinds de luchtaanvallen meerdere raketten afgevuurd.

Beide partijen hebben aangegeven het geweld niet te willen laten escaleren. Maar Hamas en Israël blijven elkaar beschieten. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft het geweld streng veroordeeld. (ANP)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten