De anti Israël teneur in Trouw gaat door. Op maandag 31 oktober verscheen dit artikel http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3003380/2011/10/31/Grote-zorg-om-escalatie-geweld-Gaza.dhtml waarin de Verenigde Naties hun grote ongerustheid uiten over de escalatie van het geweld in de Gazastrook. In het artikel wordt gesteld dat de gewelddadigheden waren begonnen nadat een Israëlisch gevechtsvliegtuig een wapenfabriek in de Gazastrook had bestookt. Dit is een misser! In diverse andere media wordt in dit verband erbij gezegd dat de aanvallen van het Israëlische gevechtsvliegtuig een reactie waren op een beschieting met een mortier en een raket vanuit Gaza op Israël een dag eerder. Een kleine, extremistische groep, Ansar al-Sunna, zei vrijdag twee raketten op Israël te hebben afgevuurd. http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF03102009_026 Bovendien, en laten we hopen dat de lezers van Trouw kritisch genoeg zijn op hun eigen krant, kan men uit de woorden van een VN-chef wel opmaken dat er 'iets' aan het bestoken van de wapenfabriek vooraf was gegaan. Ban Ki–moon riep Israël namelijk op om 'maximaal terughoudend' te zijn. Je hoeft geen professionele diplomatie te hebben bestudeerd om op je klompen aan te kunnen voelen dat het hier gaat om een reactie vanuit Israël op daaraan voorafgegane gewelddadigheden.
J.S.
@J.S
BeantwoordenVerwijderenU heeft het over "daaraan voorafgegane gewelddadigheden". Hoeve wilt u teruggaan? Laat ik duidelijk zijn, het afschieten van raketten en mortieren op de Israëlische bevolking is een misdaad. Als u echter geweld rechtvaardigt 'op daaraan voorafgegane gewelddadigheden' dan is de vraag hoever ga je terug, tot de Nakba?
Er even van uitgaande dat Hamas de raketaanvallen legitiem vindt en deze doet omdat Israel geweld pleegde voorafgaand aan de raketaanvallen is het weer het bekende spelletje 'jij begon eerst', 'nietes'.
En dat al decennia lang.
Hoe ver gaan we terug? Dat is niet nodig. Wel nodig is een Arabische erkenning én aanvaarding in álle talen van de Joodse staat Israël. Die erkenning kan de vicieuze cirkel van het 'jij begon, nietes' doorbreken.
BeantwoordenVerwijderenJ S
Hoe ver gaan we terug? Dat is niet echt nodig. Wel nodig is een Arabische erkenning én aanvaarding in álle talen van een Joodse staat Israël. Die erkenning kan de vicieuze cirkel van het 'jij begon, nietes' doorbreken.
BeantwoordenVerwijderenJ S